Порошенко: Спорудження Музею Революції Гідності буде всенародною справою

Порошенко: Спорудження Музею Революції Гідності буде всенародною справою

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав рішення Київради виділити земельну ділянку для Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності.

На своїй сторінці у Facebook Глава держави висловив сподівання, що спорудження меморіалу стане по-справжньому всенародною справою.

“Меморіалу на Алеї Героїв Небесної Сотні - бути. Раніше я віддав розпорядження, щоб питання виділення земельної ділянки було вирішене. І сьогодні Київрада ухвалила відповідне рішення”, - йдеться у повідомленні.

Президент переконаний, що спорудження цього надзвичайно важливого для української історії комплексу “стане по-справжньому всенародною справою”: “Як і Майдан, який згуртував громадян різних верств, поглядів, віросповідань, статків у боротьбі за спільне майбутнє”.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні — Музей Революції Гідності.

Відповідно до рішення, передбачається розробка проекту землеустрою для Музею Революції Гідності на Алеї Героїв Небесної сотні, 3 у Печерському районі орієнтовною площею 1,23 га. На відповідній земельній ділянці планується будівництво, експлуатація та обслуговування меморіально-музейного комплексу.

Як повідомили у Київраді, наразі вкрай важливо розробити проект землеустрою, адже зусиллями волонтерів та Інституту національної пам’яті зібрано майже дві тисячі артефактів, які потребують певних умов для збереження, реставрації й експонування. Поки вони тимчасово зберігаються в непристосованих умовах у Музеї Івана Гончара та Музеї історії України у Другій світовій війні. Однак музеям бракує площ навіть для своїх збірок. Крім того, Музей Революції Гідності має стати культурно-просвітницьким майданчиком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-