Мінінфраструктури створить робочу групу із впровадження електронного квитка

Мінінфраструктури створить робочу групу із впровадження електронного квитка

Укрінформ
У Міністерстві інфраструктури України буде створено робочу групу з впровадження електронного квитка для міського транспорту - E-ticket WG (E-ticket working group).

Про це повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України із посиланням на міністра Володимира Омеляна.

«Так традиційно склалося, що від прийняття закону до його імплементації можуть пройти місяці чи навіть роки. Ми хотіли б уникнути такої ситуації з електронним квитком, оскільки це важлива і необхідна новація. Дуже приємно, що і мери міст, і жителі цікавляться цією темою і чекають на появу електронних квитків у міському транспорті. Тому ми прийняли рішення створити таку робочу групу, яка дозволить швидше подолати шлях від закону, який підписано Президентом, до перших карток, за якими можна буде їздити всіма видами транспорту», - заявив Омелян.

Як повідомляють у Мінінфраструктури, до складу групи, створеної за сприяння Офісу підтримки реформ (RST), увійдуть експерти з міжнародним досвідом, а очолить її радник міністра Яніка Мерило. Також до робочої групи можуть долучитися експерти та представники міст.

За словами Яніки Мерило, пріоритетом діяльності E-ticket WG буде надання необхідної підтримки містам щодо вироблення рекомендаційного стандарту для впровадження електронного квитка, залучення інвесторів, створення типового пакету документів для висвітлення основних питань (наприклад, рішення міськради, приклад програми, макет бюджету, технічні стандарти та ін.), розробки пакету інформаційних матеріалів для жителів щодо застосування електронного квитка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-