Справа Без’язикова: розслідування триватиме ще чотири місяці

Справа Без’язикова: розслідування триватиме ще чотири місяці

Укрінформ
Генеральна прокуратура продовжила на 4 місяці термін досудового розслідування справи щодо обвинуваченого у державній зраді полковника ЗСУ Івана Без'язикова.

Про це у вівторок повідомив суддя Шевченківського районного суду міста Києва Олег Лінник, досліджуючи в судовому засіданні матеріали справи в рамках розгляду клопотання прокуратури щодо продовження строку запобіжного заходу Без'язикову у вигляді тримання під вартою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Постанова про продовження строку досудового розслідування від 26 січня 2017 року. Перший заступник Генерального прокурора Сторожук. Зазначається: ... закінчити розслідування у двомісячний строк до 12.02.2017 року не видається можливим, оскільки слідчим необхідно виконати дії та процесуальні заходи, без яких неможливо завершити досудове розслідування та скласти обвинувальний акт", - зацитував суддя документ, який міститься в матеріалах справи подані до суду.

За словами Лінника, у постанові продовження строку досудового розслідування обгрунтовується необхідністю проведення комплексу слідчих дій щодо встановлення всіх осіб, продовжити роботу зі встановлення, допиту свідків і очевидців, допитати в тому числі додатково військовослужбовців ЗСУ та інших осіб, які опинились в полоні бойовиків "ДНР" разом з підозрюваним Без'язиковим, отримати висновки призначених експертиз відео- та звукозаписів, виконати інші необхідні слідчо-розшукові дії.

"Продовжено строк досудового розслідування до 4 місяців, тобто до 12.04.2017 року", - оголосив суддя, завершуючи дослідження постанови.

Як повідомлялося, 14 грудня 2016 году Шевченківський районний суд Києва обрав Без'язикову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2017 року включно без визначення розміру застави.

Українські спецслужби звинувачують полковника ЗСУ Івана Без'язикова в участі в терористичній організації. За версію слідства, під час перебування в полоні у Донецькій області перейшов на бік бойовиків "ДНР" і обіймав посади у їхній структурі розвідки.

Без'язиков майже 2 роки провів у полоні бойовиків і був визволений у результаті спецоперації в середині 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-