До суду направлено обвинувальний акт щодо 5 посадовців «генпрокуратури ЛНР»

До суду направлено обвинувальний акт щодо 5 посадовців «генпрокуратури ЛНР»

Укрінформ
Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно 5 громадян України за участь у діяльності так званої «генеральної прокуратури ЛНР».

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«У зв'язку з тим, що «прокурори» так званої «генеральної прокуратури ЛНР» переховуються від слідства на тимчасово непідконтрольній українській владі території, за принципової позиції прокуратури області стосовно останніх здійснено процедуру спеціального (заочного) досудового розслідування, за результатами якої обвинувальний акт направлено до суду», - йдеться у повідомленні.

Ці п'ятеро громадян нині обіймають керівні посади у так званій «генеральній прокуратурі ЛНР» та здійснюють свою діяльність на користь вказаної терористичної організації, вчиняють дії, спрямовані на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території Луганської області, наголосили у прокуратурі.

Кримінальне провадження відкрито за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичній організації), санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-