Суд арештував затриманого на хабарі чиновника Нацбанку

Суд арештував затриманого на хабарі чиновника Нацбанку

Укрінформ
Печерський районний суд Києва обрав директору одного із департаментів Національного банку України, якого було затримано під час отримання хабара, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

“Печерським районним судом м.Києва директору одного із департаментів Національного банку України, якого нещодавно було затримано під час отримання неправомірної вигоди, обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 800 тисяч гривень”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що стосовно трьох його спільників, які виступали у ролі посередників судом обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту за місцем постійного проживання. 

Як раніше повідомлялося, управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України та Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України (управління "К") 2 лютого 2017 року під час отримання останньої частини неправомірної вигоди у сумі 25 тисяч доларів США затримано директора одного із департаментів Національного банку України та трьох його спільників, які виступали у ролі посередників. Один із вказаних осіб є громадянином Республіки Азербайджан, про що листом повідомлено посольство Республіки Азербайджан в Україні.

Затриманому представнику Національного банку України повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України, а також його спільникам за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України (одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у особливо великому розмірі для себе, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди, а його спільникам посередництво у її отриманні).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-