В Україні на 25 років заборонили полювати на лося

В Україні на 25 років заборонили полювати на лося

Укрінформ
В Україні набув чинності мораторій на відстрілювання лосів - міністр екології і природних ресурсів підписав відповідний наказ.

Як написав на своїй сторінці у Фейсбук міністр екології і природних ресурсів Остап Семерак, цілковита заборона на полювання на лосів введена на термін 25 років.

Міністр пише, що підписав у п'ятницю відповідний наказ.

Наказ передбачає встановлення заборони полювати на лося європейського (Alces alces) на всій території України строком на 25 років і зобов'язує Державну екологічну інспекцію України здійснювати державний нагляд (контроль) за дотриманням режиму цієї заборони.

Остап Семерак пише також, що документ передбачає розробку програми відтворення в Україні популяції лося європейського (Alces alces).

"Зараз за різними підрахунками популяція лосів в Україні нараховує від 2 тис. особин до 6 тис. Тоді як в Білорусі і Польщі близько 30 тис., - пише міністр і додає. - До речі, Польщу теж свого часу спіткала подібна історія з масовим відстрілом цих тварин. З 2001 року там запроваджено мораторій і популяція лося за цей час зросла у кілька разів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-