Директор департаменту НБУ

Директор департаменту НБУ "погорів" на хабарі в $35 тисяч

Укрінформ
Директора одного з департаментів Національного банку України затримали під час одержання хабара.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"2 лютого 2017 року під час отримання останньої частини неправомірної вигоди у сумі 25 тис. доларів США затримано директора одного із департаментів Національного банку України та трьох його спільників, які виступали у ролі посередників", - зазначається у повідомленні.

За інформацією ГПУ, керівник Департаменту платіжних систем Нацбанк розробив злочинну схему, спрямовану на вимагання та отримання через посередників від директора одного із товариств з обмеженою відповідальністю неправомірної вигоди на загальну суму 35 тис. доларів США у два етапи за реєстрацію в Нацбанку внутрішньодержавної платіжної системи «Платисервіс» для здійснення готівкових та безготівкових переказів в межах України та видачу вказаному підприємству відповідного свідоцтва.

Затриманому чиновнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України, його спільникам - за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України (одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у особливо великому розмірі для себе, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди, а його спільникам посередництво у її отриманні). Вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Як зауважили у ГПУ, один із затриманих посередників є громадянином Республіки Азербайджан, про що листом повідомлено посольство цієї республіки в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-