Національній академії наук на третину збільшать фінансування

Національній академії наук на третину збільшать фінансування

Укрінформ
Обсяг фінансування Національної академії наук у 2017 році становитиме понад 2,5 млрд гривень, що на 31% більше, ніж у 2016 році.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з Ольгою Броварець, наймолодшим доктором фізико-математичних наук в Україні, зазначається на Урядовому порталі.

Глава уряду зазначив, що обсяг фінансування НАН України за рахунок коштів загального фонду держбюджету в 2017 році визначений у сумі 2 млрд 701 млн гривень, що, за його словами, на 641,2 млн гривень, або на 31,1% більше за обсяг фінансування 2016 року.

Гройсман зауважив, що таке зростання відбулося вперше після трирічного зменшення.

"Треба змінювати саму систему фінансування науки, підвищувати ефективність використання ресурсів. Коли ми розумітимемо, що система потребує більше фінансування, але вона буде продукувати продукт зовсім іншого гатунку, ми будемо знаходити ці кошти і їх інвестувати”, - наголосив Прем’єр-міністр.

Крім того, він додав, що також потрібно розробити модель створення матеріально-технічної бази й забезпечення спеціальним обладнанням наукових закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-