Колишнього прокурора в Криму звинувачують у зраді - ГПУ

Колишнього прокурора в Криму звинувачують у зраді - ГПУ

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим оголосила підозру в зраді колишньому прокурору Кримського регіону з нагляду за додержанням законів у військовій сфері.

Про це у Фейсбуці повідомила прес-секретар глави ГПУ Лариса Сарган.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведеного досудового розслідування 01.02.2017 повідомлено про підозру за фактом державної зради за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.111 КК України колишньому прокурору Кримського регіону з нагляду за додержанням законів у військовій сфері державному раднику юстиції 3 класу Нянчуру С.М.", - повідомила Сарган.

За її словами, досудовим розслідуванням встановлено, що Нянчур у березні 2014 року вступив на службу до так званої "Военной прокуратуры Черноморского флота Российской Федерации", де обійняв посаду першого заступника військового прокурора Чорноморського флоту Російської Федерації з одночасним присвоєнням йому звання генерал-майора юстиції, яку обіймає по теперішній час.

"Так, Нянчур С.М. використовуючи раніше займану в правоохоронних органах посаду та будучи обізнаним з питань військової інфраструктури України, діючи в інтересах окупаційної влади Російської Федерації, вчиняє дії, спрямовані на проведення підривної діяльності проти України, чим сприяє підвищенню обороноздатності держави агресора", - написала прес-секретар глави ГПУ.

На даний час слідством вживаються заходи з оголошення Нянчура у розшук з метою встановлення його місцезнаходження та подальшого затримання.

За вчинення інкримінованого Нянчуру злочину йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-