Естонські й українські активісти знову пікетували посольство РФ у Таллінні

Естонські й українські активісти знову пікетували посольство РФ у Таллінні

Укрінформ
Естонські активісти і представники української діаспори пікетували будинок Посольства РФ у центрі Таллінна, виступаючи на підтримку українських політв'язнів, а також територіальної цілісності України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

На пікеті майоріли прапори - українські, естонські, прапор кримських татар. Перед вікнами російських дипломатів демонструвалася карта єдиної Соборної України, з Кримом, нині окупованим, а також захопленими територіями Луганської і Донецької областей, де зараз загострилися воєнні дії. Все - зафарбовано одним кольором. Були також плакати "Putin is evil"; "Stop Putin. Stop War"; "Stop war in Ukraine".

На пікеті лунали гасла "Нам не потрібна Новоросія!", "Крим - це Україна", "Рашизм не пройде", "Свободу політв'язням", "Ні, ні – Совєт! Так, так – Свобода!". У двогодинній акції взяли участь до 15 людей.

За словами організаторів, проведення пікету в робочий час (16.00 – 17.00) додає труднощів, зменшує кількість учасників. Але, з іншого боку, є впевненість, що факт його проведення і гучно озвучені гасла не залишаться без уваги російських дипломатів.

Пікетування російського посольства в Таллінні, раніше щотижневе, з осені минулого року проходить раз на місяць у першу середу місяця. Воно триває безперервно з 2014 року, коли російськими службами був незаконно затриманий у районі російсько-естонського кордону працівник естонських спецслужб Естон Кохвер. Пізніше, коли почалися арешти і судилища над українськими політв'язнями, порядок денний пікетів розширився. Після обміну Естона Кохвера пікети проходять вже виключно на підтримку України, її свободи, територіальної цілісності й українських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-