У ГПУ пояснили закриття справи проти фірми Злочевського

У ГПУ пояснили закриття справи проти фірми Злочевського

Укрінформ
Генпрокуратура закрила кримінальне провадження відносно ТОВ "ЕСК "Еско-Північ", яка належить екс-міністру навколишнього середовища Миколі Злочевському.

Про це інформує прес-служба відомства.

"За результатами досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні за підозрою Миколи Злочевського не встановлено порушень податкового законодавства з питань повноти та своєчасності сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб", - зазначили у відомстві.

У Генпрокуратурі наголосили, що позапланові перевірки Державної податкової інспекції у Шевченківському районі столиці підтвердили, що Злочевський не порушив податкове законодавство. Також висновки податківців підтверджені рішенням Центрального кримінального суду Великобританії від 21.01.2015 та висновком експерта за результатами проведення судово-економічної експертизи від 06.02.2015.

"Враховуючи вищевикладене, 01.11.2016 прокурором у провадженні на підставі ч. 1 п. 2 ст. 284 КПК України винесено постанову про закриття кримінального провадження в частині, а саме: за підозрою М. Злочевського у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України та за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368-2 та ч. 3 ст. 209 КК України, у зв'язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення", - повідомляють у ГПУ.

Водночас за результатами досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні за підозрою головного бухгалтера ТОВ "ЕСК «Еско-Північ" у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, встановлено, що вона занизила податок на прибуток на суму понад 33 млн грн.

Під час досудового розслідування завдані збитки у кримінальному провадженні товариством відшкодовано у повному обсязі шляхом перерахування коштів до державного бюджету, у тому числі штрафні санкції у сумі понад 16 млн грн. У цьому зв’язку вказаного головного бухгалтера звільнено від кримінальної відповідальності, передбаченої ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням також встановлено порушення вимог податкового законодавства суб'єктами господарської діяльності, які здійснюють видобуток природного газу на території України та входять до складу групи компаній Burisma Holdings, кінцевим бенефіціаром якого є колишній міністр екології Злочевський.

За результатами слідства відносно службових осіб зазначених суб'єктів господарювання групи компаній Burisma Holdings до суду скеровані клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності, у зв’язку з повним відшкодуванням завданих збитків, які судом задоволені.

Загалом сума сплати до державного бюджету склала 180 млн гривень.

Фото: comments.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-