На круглому столі в Києві обговорили, як зберегти свободу слова

На круглому столі в Києві обговорили, як зберегти свободу слова

Укрінформ
В Україні немає проблеми зі свободою слова, натомість слід говорити про відповідальність представників засобів масової інформації.

Таку думку висловили і вівторок учасники круглого столу-дискусії в Укрінформі "Як зберегти свободу слова в Україні в нинішніх умовах".

"З моєї точки зору, проблема, що в Україні немає свободи слова, це... дещо перебільшення. Для того можна включити будь-який телевізійний канал, відкрити будь-яку газету і побачити будь-що, на жаль. З моєї точки зору, більша проблема в цьому питанні є в тому, що між словами "свобода слова" є ще маленьке слово, яке зветься відповідальність. От із цим, я вважаю, у нас більша проблема, ніж з можливістю сказати будь-що в українському ефірі",  - зауважив учасник дискусії, народний депутат Григорій Шверк (фракція "Блок Петра Порошенка").

У свою чергу, колишній перший заступник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ігор Курус зазначив, що свобода слова або плюралізм думки в Україні в медіа залежить від журналістських колективів.

"Якщо журналістські колективи зможуть, в тому числі, протистояти певному тиску власників на інформацію і давати правдиву інформацію про події, які відбуваються в Україні..., то я думаю, що ніхто не зможе... - нав'язати Україні "темники", які ми пережили в 2002-04 роках", - сказав він.

Блогер, журналіст Євген Іхельзон підкреслив, що наявність в країні медіа, що належать різним власникам, є, швидше, плюс. І це, на його думку, і є плюралізм думок. Водночас журналіст констатував, що ЗМІ перестали бути арбітрами і дуже часто стають на чийсь бік під час будь-якого конфлікту.

Журналіст Роман Скрипін висловив думку про те, що для тих представників ЗМІ, які бажають чогось досягти в професії, в Україні є всі можливості. А ведуча Першого ділового Наталія Церковнікова розповіла, що ЗМІ мають бути економічно незалежними, аби стати конкурентноспроможними.

Під час заходу було продемонстровано відеофільм, присвячений загиблому журналісту Павлу Шеремету, який, серед іншого, виборював право виноробів на збереження галузі. Фільм презентувала прес-секретар Торгово-промислової палати Ірина Лєпкіна. За її словами, це є приклад справжньої ролі журналістики у суспільстві, адже в даному випадку проблема виноробної галузі отримала рішення у вигляді закону і відповідних указах Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-