Хабарників у мантіях слід затримувати без згоди Вищої ради суддів - Ситник

Хабарників у мантіях слід затримувати без згоди Вищої ради суддів - Ситник

Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник вважає, що для здійснення правосуддя треба дозволити затримувати суддів без згоди Вищої ради правосуддя.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо, що слід затримувати суддів без згоди Вищої ради суддів, бо такі дії є недопустимі і дискредитують судову реформу", - сказав Ситник.

Він зауважив, що така вимога нівелює судову реформу, яка зараз розпочинається і яка є останнім шансом для України зробити процес реформ невідворотнім.

Ситник нагадав, що 26 січня правоохоронними органами було затримано суддю Солом'янського райсуду міста Києва під час отримання хабара у розмірі 22 тисяч доларів за сприяння в знятті арешту на майно, яке знаходилося в заставі.

І по цій справі виникли "неприємні речі. Ми не могли обрати запобіжний захід". Ситник пояснив, що детектив з прокурором клопотали про обрання запобіжного заходу -  тримання під вартою, "але нам написали, що необхідно отримати на це згоду Вищої ради правосуддя для того,  щоб ставити питання про арешт, або домашній арешт судді".

За словами Ситника, ця норма є незрозумілою, тому що низка суддів вже були затримані без зазначеної згоди і лише тепер це рішення з'явилось. Національне антикорупційне бюро вважає, що така норма не сприятиме впровадженню судової реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-