Суд дозволив затримання екс-керівника банку Михайлівський

Суд дозволив затримання екс-керівника банку Михайлівський

Укрінформ
За клопотанням прокуратури суд Києва дав дозвіл на затримання екс-голови банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка для подальшого вирішення питання про зміну запобіжного заходу з домашнього арешту на утримання під вартою.

Про це інформує прес-служба столичної прокуратури.

"У п'ятницю, 27 січня, І. Дорошенко не з'явився до слідчого прокуратури для оголошення нової підозри (окрім розкрадання майна йому додатково інкримінується доведення банку до банкрутства). Перевіркою інформації про хворобу І. Дорошенка, що була надана його адвокатом, отримані документальні підтвердження про відсутність підстав для його госпіталізації", - йдеться в повідомленні.

На даний час органами прокуратури та СБУ вживаються заходи для встановлення місцезнаходження підозрюваного та виконання рішення суду про його затримання.

Нагадаємо, Ігор Дорошенко - головний підозрюваний у справі банку "Михайлівський". Правоохоронці розслідують розкрадання з банку понад 2 млрд грн, в тому числі, збиток на 870 млн грн вони інкримінували Дорошенку. Йому інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 218-1 (доведення банку до неплатоспроможності) ККУ.

13 серпня 2016 року Шевченківський районний суд Києва заарештував Дорошенка, але вже 3 грудня несподівано звільнив з СІЗО - навіть без внесення застави, яка могла становити 137,8 млн грн. Суддя встановив йому запобіжний захід у вигляді домашнього нічного арешту з 20:00 до 7:00.

16 січня 2017 року Апеляційний суд Києва залишив цей запобіжний захід без змін. Цей пільговий режим закінчувався на початку лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-