Церцвадзе: Співробітники Лук'янівського СІЗО жодного тиску на мене не чинили

Церцвадзе: Співробітники Лук'янівського СІЗО жодного тиску на мене не чинили

Укрінформ
Грузинський доброволець Гія Церцвадзе, який у 2014-2015 роках брав участь в АТО,  заявив, що під час його перебування під арештом співробітники Лук'янівського СІЗО не чинили на нього ні фізичного, ні психологічного тиску.

Про це він повідомив на прес-конференції у понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«В СІЗО з боку співробітників до мене було нормальне ставлення. Жодних провокаційних дій з їх боку щодо мене не було, жодного тиску - ні психологічного, ні фізичного. З боку керівництва СІЗО також було нормальне ставлення», - сказав він.

У свою чергу адвокат Церцвадзе Ксенія Проконова зазначила, що наразі ведеться діалог з Генпрокуратурою щодо правильного оформлення відмови в екстрадиції грузинського добровольця у РФ.

«Ми зараз ведемо конструктивний діалог з ГПУ щодо того, щоб правильно оформити відмову видачі Гії у РФ, відмову в екстрадиції. Після цього займатимемося процесом легалізації його перебування в Україні», - додала адвокат.

Як відомо, 19 січня Солом'янський районний суд Києва заарештував на 40 діб грузинського добровольця Гію Церцвадзе, який брав участь в АТО на сході України. Ветерана російсько-грузинської війни затримали в неділю, 15 січня 2017 року, в аеропорту Жуляни, оскільки він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії. За інформацією прокуратури Києва, чоловік був оголошений у розшук РФ за обвинуваченням в умисному вбивстві і замаху на вбивство, вчинених у 2003 році на території Сочі.

26 січня Церцвадзе було звільнено з-під варти з Київського СІЗО за постановою столичної прокуратури.

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що є всі підстави для відмови у видачі Церцвадзе Російській Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-