Посол Канади про реформу української поліції: І на сонці можна знайти плями

Посол Канади про реформу української поліції: І на сонці можна знайти плями

Укрінформ
Посол Канади в Україні Роман Ващук позитивно оцінює стан реформування поліції в Україні попри "поодинокі пережитки минулого".

Про це він заявив  журналістам у п'ятницю, повідомляє кореспондент  Укрінформу.

"І на сонці можна знайти плями, але те, що вже зроблено за півтора року - це величезне досягнення, тож, ми маємо намір не прискіпуватися до поодиноких пережитків минулого, а дивитися вперед", - сказав Ващук.

У цьому контексті він додав, що триває щоденна співпраця представників канадської поліції з їхніми українськими колегами.

Окрім того, Ващук нагадав, що серед шести членів конкурсної комісії з обрання голови Нацполіції є досвідчений канадський поліцейський Джозеф Макалістер, який має 35 років служби.

"Вони працюють відкрито, список претендентів усім відомий, я переконаний, що комісія і згодом міністр (внутрішніх справ - ред.) і Кабінет міністрів зроблять правильний вибір", - зазначив Ващук.

Як повідомляв Укрінформу, у 2017 році Канада надасть на розбудову поліції в Україні 8,1 млн доларів через проект міжнародної технічної допомоги. З них 6,6 млн доларів будуть спрямовані на підвищення кваліфікації українських правоохоронців фахівцями та тренерами канадської поліції, а 1,5 млн доларів передбачені для сучасного технічного оснащення поліцейських підрозділів та управлінь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-