27 січня: народний календар і астровісник

27 січня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні рівноапостольної Ніни; підбивайте підсумки та тихо радійте життю 

Церква вшановує пам’ять рівноапостольної Ніни, просвітительки Грузії. Саме Ніна запровадила в Грузії християнство. За легендою, на це її благословив сам Господь, а Богородиця вручила хрест із виноградної лози. Також за легендою Ніна була родичкою самого великомученика Георгія Змієборця. В Грузії її надзвичайно шанують – лише в Тбілісі існує 5 храмів на честь святої, до того ж, Нінó – найпоширеніше жіноче ім’я. Наразі мощі святої знаходяться в Бодбійському монастирі в Кахетії – православному серці Грузії.

В Україні цього дня селяни звертали увагу на Місяць: якщо навколо нього видно туманний круг – чекай хуртовини, а от іній на деревах віщував відлигу.

З іменинами вітайте всіх Нін.

Сьогодні 29 місячний день. Місяць у Водолії. Символ дня – гідра. Не піддавайтеся тривожним і понурим настроям і думкам, женіть геть смуток і зневіру. Як радив один дуже відомий психолог, який, між іншим, пройшов Освенцім, пережив усі його жахіття, вижив і зумів повернутися до повноцінного життя, «…важливо не те, чого ми очікуємо від життя, а те, що життя очікує від нас». Змінімо фокус зору й прислухаймося до мудрої поради! Начальству не варто сьогодні «шикувати» підлеглих, виносити догану чи вимагати підвищення ефективності праці. Непогано було б побути в цей день вдома, взяти відгул, попрацювати індивідуально. Гарний час для підбиття підсумків і отримання зарплати.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1954 році – 24,7 а найтеплішим у 1902 -  +7,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-