Укрспирт відкидає причетність до отруєнь горілкою

Укрспирт відкидає причетність до отруєнь горілкою

Заява
Укрінформ
ДП «Укрспирт» є виробником виключно етилового спирту і не причетний до випадків отруєння громадян, що сталися внаслідок вживання контрафактної продукції з вмістом метилового спирту.

Про це йдеться в заяві держпідприємства, надісланій Укрінформу у зв'язку з безпідставними звинуваченнями в окремих ЗМІ.

Як наголошують у ДП «Укрспирт», 27 вересня 2016 року прес-служба прокуратури Харківської області повідомила, що каналом поставки сировини для виготовлення контрафактної продукції, від вживання якої були зафіксовані летальні випадки, був один із сусідніх з Харківщиною регіонів, а виробником такої продукції є, скоріш за все, 27-річний харків’янин. Крім того, з висновків експертів вбачалося, що отруєння громадян сталося внаслідок вживання контрафактної продукції із вмістом метилового спирту.

«Звертаємо увагу, що ДП «Укрспирт» є виробником виключно спирту етилового із зернових культур та меляси бурякової. На підприємстві відсутні потужності та можливості виробництва метилового спирту, для якого сировиною є кам'яне вугілля, кокс, природний газ, нафта тощо. Таким чином, звинувачення щодо причетності Укрспирту до отруєння людей контрафактним спиртом не мають під собою жодних реальних підстав», - йдеться у заяві.

Останнім часом у деяких українських інтернет-ЗМІ з’явилися матеріали, що містять неправдиву та непідтверджену інформацію щодо Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт». Зокрема, одна й та ж сама стаття з’явилася на інтернет-порталах vesti-ukr.com, podrobnosti.ua та gazeta.ua. В статті, зокрема, йдеться про відкрите звернення так званої ініціативної групи громадян, які постраждали від отруєння неякісним алкоголем, стверджується, що особи, винні в отруєнні громадян, не знайдені, а спирт, яким вони отруїлися, був виготовлений на потужностях підприємства «Укрспирт».

Фото: Укрспирт

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-