Міятович засудила тривале погіршення свободи та безпеки ЗМІ на Донбасі

Міятович засудила тривале погіршення свободи та безпеки ЗМІ на Донбасі

Укрінформ
Організація з безпеки та співробітництва в Європі укотре констатувала погіршення ситуації зі свободою слова в Україні.

Про це у вівторок у Відні заявила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович, повідомили кореспондентові Укрінформу зі штаб-квартири організації.

"Після останньої доповіді глави Спеціальної моніторингової місії Постійній раді ОБСЄ представник з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович у вівторок засудила тривале погіршення свободи та безпеки журналістів в потерпілих від конфліктів частинах України", - повідомили з організації.

Посол Ертугрул Апакан 19 січня доповів, поміж іншим, про факти, які говорять про тривале обмеження свободи висловлювання думок та свободи засобів масової інформації в районах, не контрольованих урядом України, у тому числі заборону понад 350 веб-сайтів, а також продовження обмеження доступу до українських друкованих ЗМІ та теле- і радіоканалів. Особливе занепокоєння, за його словами, викликають тривалі погрози та залякування працівників засобів масової інформації, а також арешти блогерів Едуарда Неделяєва та Геннадія Бенитського.

"Як і у випадку з Кримом, тривале погіршення ситуації зі свободою слова та вільних ЗМІ в потерпілих від конфлікту районах України є дуже тривожним", - сказала Міятович.

Представник ОБСЄ вкотре висловила стурбованість ситуацією з кримським журналістом Миколою Семеною, якому в Росії загрожує до 5 років в'язниці. "Випадок Семени нагадує усім нам про деспотичну практику змусити замовкнути своїх критиків у Криму", - сказала Міятович і назвала "абсолютно неприйнятним переслідування журналіста за висловлення його поглядів" і закликала зняти усі звинувачення проти Семени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-