25 січня: народний календар і астровісник

25 січня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні церква вшановує пам’ять мучениці Тетяни; уникайте чорної кішки і податківців

Церква вшановує сьогодні пам’ять мучениці Тетяни і з нею всіх у Римі постраждалих, а також святителя Сави, архієпископа Сербського. Тетяна жила в III столітті за часів правління імператора Александра Севера. Вона присвятила себе служінню ближнім, зазнала страждань через небажання відступити від віри і прийняла мученицьку смерть.

Цього дня селяни підмічали: «Якщо вигляне сонце, то рано прилетять птахи з вирію, а коли сніжно, то влітку дощитиме». Або: «З’являються навколо сонця чи місяця райдужні кола – найближчої доби погода погіршиться». Вважалося, що дівчинка, народжена цього дня, буде доброю господинею.

Іменинниці сьогодні всі Тетяни.

Сьогодні 27 місячний день, Місяць продовжує спадати, він у Козерогу. Загострюються логіка, відповідальність, практичність. У фаворі надійність і порядок. Добрий час для примирення, залагодження конфліктів з партнерами, колегами і начальством. Можете знайти вирішення складної ситуації. Працюйте не поспішаючи, але й без лінощів. Активними є очі і головний мозок. Укріпляйте зір. Сни збуваються, так само як і прикмети. Тож уникайте чорної кішки та податківців. Колір дня – життєрадісний помаранчевий.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1892 році мінус 25,6, а найтеплішим у 1993 -  +6,5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-