Суддю Головатюка, якого впіймали на хабарі, відсторонили від посади

Суддю Головатюка, якого впіймали на хабарі, відсторонили від посади

Укрінформ
Вища рада правосуддя відсторонила до 13 березня від посади суддю Господарського суду міста Київ Любомира Головатюка, якого підозрюють в отриманні хабара - 10 тис. дол. 

Відповідним рішенням було частково задоволено клопотання Генпрокуратури.  

"Вища рада правосуддя ухвалила відсторонити суддю від займаної посади на період досудового розслідування до 13 березня", - повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар відомства Оксана Лисенко.

Вона уточнила, що прокуратура просила відсторонити суддю до 20 березня - на 2 місяці з моменту направлення до ВРП відповідного клопотання. 

У свою чергу прокурор Олександр Дьяченко під час розгляду  питання відсторонення судді від посади повідомив, що Головатюк вніс 293 тис. гривень застави і вийшов з-під варти. Наразі суддя перебуває на лікарняному в клініці "Феофанія".

Як повідомлялося, 12 січня правоохоронці затримали Головатюка під час отримання першої частини хабара розміром 10 тис. дол. Перед цим він вимагав у комерційної структури 16 тис. дол. за  винесення суддями Київського апеляційного господарського суду та Вищого господарського суду України судових рішень на користь позивача.

Фото: ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-