Україна відмовить Росії у видачі Церцвадзе, якщо він воював в АТО - прокуратура

Україна відмовить Росії у видачі Церцвадзе, якщо він воював в АТО - прокуратура

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва заарештував на 40 діб громадянина Грузії Гію Церцвадзе, який стверджує, що воював добровольцем в АТО, і якого подала в міжнародний розшук Росія.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

 «Солом'янським районним судом м. Києва застосовано тимчасовий арешт строком на 40 діб щодо громадянина Грузії Гії Церцвадзе, який перебуває у міжнародному розшуку та був затриманий в неділю, 15 січня 2017 року, в аеропорту Жуляни», - ідеться в повідомленні.

За даними прокуратури, чоловік був оголошений у розшук Російською Федерацією за обвинуваченням в умисному вбивстві та замаху на вбивство, скоєних у 2003 році на території Сочі.

Разом з тим, у ході судового засідання адвокат затриманого в усній формі повідомила, що її підзахисний воював на сході України на боці українських добровольчих сил, а звинувачення російської сторони щодо нього сфабриковані та мають політичний характер.

У цьому зв'язку прокуратурою ініційовано перевірку щодо правдивості інформації про його участь в АТО, яка наразі триває у взаємодії зі стороною захисту.

«Зауважимо, що існує усталена практика невидачі іншій країні громадян, якщо це може загрожувати їхньому життю та здоров'ю. У разі підтвердження інформації про участь останнього у бойових діях на сході України у складі добровольчих сил, країні-агресору буде відмовлено у видачі цієї особи», - зазначили в прокуратурі.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-