Під КСУ вимагають скасування мовного закону Ківалова-Колесніченка

Під КСУ вимагають скасування мовного закону Ківалова-Колесніченка

Укрінформ
У Києві під будівлею Конституційного суду України проходить пікет за скасування мовного закону, відомого як закон Ківалова-Колесніченка.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під КСУ на пікет зібралося близько 70 осіб.

Серед мітингувальників присутні представники ВО "Свобода".

"Зараз дуже складно спрогнозувати результати рішення КСУ про конституційність цього мовного закону Ківалова-Колесніченка. Але ми все одно заявляємо тут у формі мирної акції, що цей закон треба скасувати", - сказав заступник голови Київського ВО "Свобода" Олександр Солонько.

На його думку, в Україні "має бути лише одна державна мова; наша позиція незмінна і ми її будемо відстоювати і надалі".

"Нам часто закидають, що розвиваючи мовну тему,  ми граємо на руку Кремлю. Це абсолютна дурниця. Ми як політична сила проти зросійщення і пропаганди, і відчуваємо, що цьому треба протидіяти. І наш пікет - це один із інструментів відстоювання нашої позиції", - додав Солонько.

Він наголосив, що "ми не маємо впливу на КСУ, рішення буде, коли воно буде, наша основна задача - добитися якраз рішення позитивного, в цьому випадку - визнання цього мовного закону недійсним".

Як повідомляв Укрінформ, 3 липня 2012 року Верховною Радою був ухвалений базовий для українського законодавства Закон "Про засади державної мовної політики". 9 серпня закон був підписаний Януковичем і набрав чинності.

У лютому 2015 року Конституційний суд України відкрив провадження за конституційним поданням 57 народних депутатів України щодо відповідності цього закону Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-