"Людина року" назвала володарів міжнародних і спеціальних премій

Укрінформ
Загальнонаціональна програма "Людина року-2016" оголосила імена володарів міжнародних і спеціальних премій. Серед них - і Президент Словацької Республіки, якого очікують на урочисту церемонію, що відбудеться 25 березня в Національній опері України.

Про це повідомив член Вищої академічної ради програми "Людина року", Надзвичайний і Повноважний посол України Михайло Резнік.

"В цьому році Міжнародну премію в галузі суспільно-політичної діяльності одержить Президент Словацької Республіки Андрей Кіска. Це видатна людина, національний авторитет, який на виборах 2014 року набрав 60% голосів населення країни. Це важлива постать для нашої країни. Він активний лобіст України на всіх міжнародних рівнях", - підкреслив Михайло Резнік.

Він зазначив, зокрема, що Андрей Кіска приймає рішення на користь нашої держави. Так, з минулого року був запущений малий реверс і Словаччина стала найбільшим постачальником газу Україні. Словаччина підтримує енергобезпеку нашої держави, надає допомогу нашим бійцям в АТО, реалізує багато гуманітарних програм. Наш загальний товарообіг - понад 1 млрд євро, що вдвічі більше, ніж з Канадою.

"Вища академічна рада визнала переможцем Міжнародної премії в галузі розвитку міжнародних економічних відносин відомого китайського бізнесмена, мецената, громадського діяча - це Лі Цзіньюань", - зазначив Резнік, висловивши сподівання, що він також, як і Президент Словаччини, приїде на церемонію вручення. 

Як додав член Вищої академічної ради програми, Надзвичайний і Повноважний посол України Валерій Цибух, Міжнародну премію в галузі дипломатії присуджено Надзвичайному і Повноважному послу Литовської Республіки в Україні Марюсу Януконісу.

"Марюс Януконіс докладає великих зусиль для того, щоб розвивати економічні, культурні стосунки між нашими країнами. Щодо антитерористичної операції на сході України, то Литва надала практичну допомогу, зокрема станціями переливання крові - і це завдяки ініціативі Януконіса. Посольство Литви в Україні динамічно працює над тим, щоб Литва дійсно активно представляла нас як адвокат України в ЄС", -  наголосив Цибух. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-