За рік за зловживання звільнили понад 900 прикордонників

За рік за зловживання звільнили понад 900 прикордонників

Укрінформ
Протягом минулого року відбувалося жорстке реагування на будь-які спроби зловживань з боку прикордонників: до дициплінарної відповідальності було притягнуто 6 тис. осіб, за негативними статтями звільнено 900.

Про це повідомив на засіданні колегії прикордонного відомства керівник Держприкордонслужби Віктор Назаренко.

"У 2016 році проведено понад 3 тис. розслідувань та перевірок, до дисциплінарної відповідальності притягнули майже 6 тис. осіб, а до адміністративної – 2 тис. 400 осіб, кримінальні провадження відкрито стосовно 274 прикордонників, 48 з них – засуджено, за негативними статтями звільнили понад 900 осіб, у т.ч. більше 30 – з позбавленням військового звання", - сказав Назаренко.

За його словами, у той же час, кількість відмов прикордонників від неправомірної вигоди зросла за рік майже в 4 рази, за якісну службу та принципову позицію було премійовано майже 2 тис. військовослужбовців.

Він також додав, що відповідно до Стратегії розвитку відомства чітко визначені основні напрями на 2017 рік. Серед них заходи з розвитку інтегрованого управління кордонами, готовність Служби до виконання завдань із захисту кордону, розвиток прикордонної інфраструктури, а також підвищення рівня довіри до прикордонників тощо. 

У ході засідання колегії прикордонного відомства міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вручив 13 кращим прикордонникам нагороди та відзнаки міністерства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-