Справа Без'язикова: адвокати заявили про відвід колегії суддів

Справа Без'язикова: адвокати заявили про відвід колегії суддів

Укрінформ
Захист полковника ЗСУ Івана Без'язикова заявив клопотання про відвід колегії суддів Апеляційного суду міста Києва, яка має розглянути скаргу на арешт полковника, після відмови викликати на допит свідків.

Таку заяву оголосив адвокат Валерій Лавренов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У сторони захисту виникає об'єктивний сумнів у неупередженості колегії суддів... Вимушений заявити відвід всій колегії суддів", - сказав Лавренов.

Адвокати заявили про відвід колегії суду після того, як суд відмовив у задоволенні клопотання захисту про виклик на допит в суд свідків Гаркавенка та Косінського, на показах яких грунтується висунута Без'язикову підозра.

На думку сторони захисту, таким чином суд порушив "процедуру змагальності сторін та свободи в поданні суду своїх доказів і у доведенності перед судом їх переконливості". Крім того, суд порушив принцип диспозитивності.

Прокурор виступив проти задоволення клопотання про відвід колегії суддів. Останні пішли до нарадчої кімнати для прийняття рішення.

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня 2016 году Шевченківський районний суд міста Києва обрав Без'язикову міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2017 року.

Українські спецслужби звинувачують полковника ЗСУ Івана Без'язикова в участі в терористичній організації. Він майже 2 роки провів у полоні бойовиків так званої "ДНР" і був звільнений в результаті спецоперації в середині 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-