У Мін’юсті кажуть, що за 3 місяці не було жодної скарги на поведінку «торнадівців»

У Мін’юсті кажуть, що за 3 місяці не було жодної скарги на поведінку «торнадівців»

Укрінформ
Протягом останніх трьох місяців жодного повідомлення від адміністрації Лук'янівського СІЗО про неадекватну поведінку ув'язнених екс-бійців роти «Торнадо» до Мін'юсту не надходило.

Про це на брифінгу у четвер заявив заступник міністра юстиції Денис Чернишов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я можу коментувати тільки той час, який я контролюю цей напрямок, це три місяці: з  Лук'янівського СІЗО не надходило жодного повідомлення щодо неадекватної поведінки бійців «Торнадо», - сказав він, відповідаючи на запитання про те, як поводяться екс-"торнадівці" у СІЗО.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 12 січня стався конфлікт у Лук'янівському СІЗО. Один з колишніх бійців розформованої роти «Торнадо» отримав поранення. Зараз ведеться слідство, яке має встановити: поранив він себе сам або поранили його. Інші «торнадівці», які також перебувають у Лук'янівському СІЗО, вимагали від охорони, щоб йому надали невідкладну медичну допомогу. В результаті був влаштований бунт, який невдовзі правоохоронці заспокоїли.

Раніше рота спеціального призначення "Торнадо" входила в структуру МВС. У червні 2015 року було затримано 8 її бійців, в тому числі командира Руслана Онищенка, за звинуваченням у незаконному позбавлення волі і викрадення місцевих жителів, їх тортури, вбивства і ряді інших тяжких злочинів.

18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти "Торнадо". Наразі підрозділ ліквідовано, а його командира Онищенка та деяких бійців судять.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-