На помічника нардепа заявив підприємець, у якого той вимагав хабар

На помічника нардепа заявив підприємець, у якого той вимагав хабар

Укрінформ
Помічника депутата від "НФ" Юрія Савчука Петра Яремчука вдалося затримати завдяки зверненню приватного підприємця, у якого вимагали хабар.

Про це повідомив військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець в ефірі телеканалу "112 Україна".

"У грудні минулого року до нас звернувся приватний підприємець і повідомив, що помічник народного депутата вимагає у нього грошові кошти. Як повідомив помічник народного депутата приватному підприємцю, у нього є звернення громадських організацій, і якщо він не хоче, щоб дані звернення потрапили до народного депутата і відповідно були депутатські запити, за це необхідно заплатити 140 тис. грн. Вчора під час передачі зазначених коштів помічника народного депутата затримали", - сказав Савинець.

Він висловив переконання, що обвинувальний акт найближчим часом буде направлено до суду.

"Можливо, після вчорашнього затримання до нас будуть звертатися ще інші приватні підприємці чи громадяни України, від яких також вимагали гроші. Ми будемо відповідно реагувати. Поки що це єдиний випадок", - зазначив співробітник військової прокуратури.

Як відомо, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос учора поінформував, що за вимагання та отримання хабара в розмірі 140 тис. грн "на гарячому" спіймали помічника народного депутата з коаліції. Прокуратура закидає Яремчуку "зловживання впливом" та проситиме суд узяти його під варту.

Хабар помічник нардепа вимагав від приватного підприємця за нестворення перешкод при будівництві багатоквартирного житлового будинку.

Водночас народний депутат Юрій Савчук сьогодні заявив, що взяв Яремчука на роботу лише 26 грудня і він перебував на випробувальному терміні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-