Пашинський стріляв із зареєстрованої зброї - прокуратура

Пашинський стріляв із зареєстрованої зброї - прокуратура

Укрінформ
Прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив, що інцидент з депутатом Сергієм Пашинським поки має попередню кваліфікацію.

Про це він сказав у вівторок на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Інцидент з депутатом Сергієм Пашинським поки має попередню кваліфікацію", - сказав Чібісов

За його словами, прокуратура призначила низку експертиз щодо цього інциденту.

Він також повідомив, що  народний депутат використав вогнепальну зброю "Глок-19" з патронами 9 мм. Прокурор уточнив, що Пашинський мав дозвіл на носіння зброї.

"На зброю був дозвіл, відповідно, її вилучено, вилучено саму зброю і патрони. Зараз направлено запит з метою офіційного підтвердження видачі цієї зброї в органи, які видавали, і підтвердження дозволів, які у нього були", - заявив Чибісов.

Як повідомляв Укрінформ, 31 грудня в одному із сіл у Васильківському районі Київської області між місцевим жителем та народним депутатом Пашинським стався інцидент, в ході якого депутат застосував вогнепальну зброю та поранив свого опонента. За словами Пашинського, чоловік з пляшкою напав першим.

Проте В'ячеслав Хімікус, якого поранив Пашинський, заявив, що народний депутат не робив попереджувального пострілу в повітря, а цілився в груди. Те, що куля влучила в ногу, назвав "щасливим збігом обставин".

Справу внесено до ЄРДР за статтею "хуліганство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-