Суд знову розглядає клопотання про арешт Курченка

Суд знову розглядає клопотання про арешт Курченка

Укрінформ
Печерський районний суд Києва розглядає сьогодні клопотання ГПУ про обрання запобіжного заходу власнику "Східно-європейської паливно-енергетичної компанії" (CЄПЕК) Сергію Курченку, якого підозрюють у вчинені тяжких злочинів в банківській сфері та паливно-енергетичному секторі.

Прокурор у справі Курченка Адріан Лупу в ефірі телеканалу "112" зазначив, що позиція Генеральної прокуратури є обгрунтованою і сильною, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо завжди наполягати на тому, щоби у разі, якщо особа ухиляється від органів слідства, повинні вживатися заходи процесуального характеру для того, щоби зробити все можливе для забезпечення виконання завдань кримінального провадження, в тому числі шляхом надання процесуальних документів, які дозволять подальше затримання, арешт... даної особи, клопотання щодо якої розглядається", - сказав прокурор.

Лупу нагадав, що Сергій Курченко підозрюється у вчиненні низки злочинів, зокрема у створенні та участі в злочинній організації, а також вчиненні у складі вказаної злочинної організації тяжких та особливо тяжких злочинів, в тому числі у паливно-енергетичному секторі, в банківській сфері. 

Водночас адвокат Курченка Юрій Сухов зазначив, що клопотання прокуратура подала в суд в порушення вимог кримінально-процесуального закону. Вона мала спочатку надати його стороні захисту, яка мала розписатися в отриманні цього клопотання, цю розписку вони мали додати до клопотання, і лише після цього суд мав взяти до розгляду клопотання. 

"Ми це клопотання навіть не отримали, а вже засідання було призначене. Це порушення закону. Безумовно, це певною мірою свідчить про те, що суддя, умовно кажучи, допомагає прокуратурі розглянути все ж таки це клопотання", - сказав Сухов. 

Адвокат також додав, що не бачить нових підстав та обставин у справі Курчекна. 

"Ми поки що не бачимо підстав когось допитувати, оскільки, прочитавши клопотання, ми не бачимо нових обставин і нових доказів, які б виникли з моменту попереднього арешту. Попередній арешт був обраний за відсутності захисників 10 травня. Апеляційний суд скасував це рішення, і клопотання, яке зараз подано, жодною літерою не відрізняється від попереднього клопотання. Навіщо це робить прокуратура, я не знаю", - зазначив він. 

Як повідомлялося, 28 грудня апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання і арешт Курченка.

22 березня 2016 року Генпрокуратура оголосила українському олігарху-втікачу Сергію Курченку підозру за вчинення злочинів у банківській сфері.

Раніше ГПУ оголосила підозру Курченку у справі розкрадання майна державного підприємства ПАТ "Укргазвидобування".

У травні суд за клопотанням старшого слідчого Генпрокуратури арештував майно Сергія Курченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-