3 січня: народний календар і астровісник

3 січня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні святителів Петра і Філарета; глибоко вдихніть і видихніть – якщо ви не в Карпатах, починайте робочий тиждень

Сьогодні Святителя Петра, митрополита Київського і всієї Русі чудотворця, а ще Святителя Філарета, митрополита Київського. Католики вшановують сьогодні святу Женев’єву, покровительку Парижа, яка жила в цьому місті в V – початку VІ століть. Жінка вирізнялася доброчесністю, щедрістю та милосердям. Вона прожила доволі довге життя за тогочасними мірками – понад 70 років. Рака з її мощами знаходиться в паризькій церкві Сент-Етьєн-дю-Мон. Щоправда, під час французької революції, коли була проголошена боротьба «з забобонами», мощі спалили на Гревській площі, де зазвичай страчували злочинців. Але рака дивом збереглася, так само, як і фаланга руки святої. Сучасний французький Пантеон, усипальниця видатних людей Франції – спочатку був церквою святої Женев’єви і присвячувався саме їй. Українці цього дня сиділи вдома та посилено готувалися до Різдва. Підмічали: якщо хмари пливуть проти вітру – буде сніг. А якщо раннього морозяного вечора дружно розспівалися півні – чекай відлиги. 

Іменинники сьогодні Петро, Прокіп та Юлій

3 січня – 6 місячний день. Місяць у Рибах, символ дня – журавель. Час романтики, творчості, зцілення від недугів. Добре займатися дихальною гімнастикою, практикувати ароматерапію. Ідеальними будуть процедури з омолодження (але не перестарайтеся: рідні можуть вас не впізнати і виставлять за двері). День для ділових і приятельських контактів, викладу своїх думок на папері. Не рекомендується затримуватися на роботі та працювати понаднормово. Існує вірогідність, що і в подальшому на вас чекатиме така ж сумна та невесела доля: «тягтимете лямку» за двох, а отримуватиме ледве за одного. Тоді вас і кури засміють, не те що колеги. Доведеться просити притулку в Японії, там подібне практикується і всіляко вітається. Свої сни краще тримати в таємниці від інших. Та й кому цікаво, що вам сьогодні приснився Трамп?

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1909 році – 23,5, а найтеплішим у 2014 -  +7,5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-