Відсторонення від посади судді Ємельянова відклали

Відсторонення від посади судді Ємельянова відклали

Укрінформ
Вища рада юстиції відклала на 12 січня розгляд клопотання Генеральної прокуратури України щодо відсторонення від посади судді Вищого господарського суду Артура Ємельянова.

Таке рішення на засіданні у п'ятницю ухвалили 11 членів ВРЮ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вища рада юстиції вирішила відкласти розгляд цього клопотання до 10 години 12 січня", - сказав голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.

Доповідач у цій справі член ВРЮ Алла Олійник зазначила, що клопотання заступника Генпрокурора України Юрія Столярчука про відсторонення від здійснення правосуддя судді Вищого господарського суду Артура Ємельянова просить відсторонити Ємельянова від здійснення правосуддя строком на два місяці.

Водночас Олійник повідомила, що відповідно до клопотання ГПУ суддя Ємельянов підозрюється у втручанні в діяльність судових органів з використанням свого службового становища та незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

"Тобто у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 367, частиною 2 статті 367 зі значком 1 Кримінального кодексу України. Кримінальне провадження від 29 листопада 2013 року", - зачитала вона.

Крім цього, у межах свого клопотання ГПУ просила допитати під час засідання ВРЮ в якості свідків інших суддів Вищого господарського суду.

Як зазначив Бенедисюк, ВРЮ ухвалила "відмовити у задоволенні клопотання Генеральної прокуратури про допит свідків у засіданні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-