1 січня: народний календар і астровісник

1 січня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Воніфатія – «антиалкогольного» святого; вибирайтеся на природу й співайте – рік Півня вже настав

Сьогодні мученика Воніфатія, преподобного Іллі Муромця, Печерського та преподобного Амфілохія Почаївського. Мученик Воніфатій жив у ранньохристиянську добу. Християнство ще не було визнане, а християн влада переслідувала, наче звірів. Воніфатій був рабом – молодим вродливим чоловіком, який потрапив до будинку знатної римлянки Аглаїди. Вона була самотньою, заможною і нудилася світом. Так сталося, що жінка запримітила юнака і взяла до себе за покоївку. Вибирати рабу не було з чого – у будь-якому випадку в панських покоях було краще, ніж важко гарувати на стайні чи в полі. Велося Воніфатію непогано: він потопав у розкошах, любощах, пияцтві та розпусті. Але потім став ревним християнином, так само, як і його господиня. Вони полишили розпусне життя, а невдовзі Воніфатія за сповідувану ним віру стратили. Мученику Воніфатію моляться від двох згубних пристрастей: пияцтва і розпусти, що після бучного святкування Нового року є вкрай актуальним. Щодо Іллі Муромця, чиї мощі спочивають у печерах Києво-Печерської лаври – він був воїном і монахом і жив за часів Володимира Мономаха. Але росіяни давно зробили з нього цілком упізнаваний бренд «билінного руского богатиря», «друга Альоші Поповича і Добрині Нікітіча» і вправно ним користуються. Преподобний Амфілохій Почаївський був нашим з вами сучасником, ченцем Почаївської лаври. Він жив у ХХ столітті й відійшов до Бога саме 1 січня 1971 року. Українці пам’ятають його як дійсно Божу людину, втілення християнської любові та інших чеснот, великого молільника.

Іменини сьогодні святкують Людмила, Ілля, Тимофій, Устина.

Сьогодні 4 місячний день. Місяць поволі росте, він у Водолії. Сьогодні неділя, день Сонця. Ніякої праці, тільки відпочинок, тільки позитивні емоції. Обов’язково побувайте на природі. Приміром, можете полетіти до Коста-Ріки – як відомо, саме ця добросердна й гостинна центральноамериканська країна відкрила нам свої двері без усіляких віз – не те що стара бундючна Європа! Отже, вірогідно, що саме до сонячної Коста-Ріки (звідки нам надходять банани і кава), масово гайнуть українці наступного року. А там вже й до США та Канади рукою подати… У тому випадку, якщо у Коста-Ріці, навіть і без візи, ви можете побувати хіба що уві сні, то хоча б вийдіть на вулицю і просто прогуляйтеся. Їсти сьогодні можна все що завгодно, як то кажуть, на здоров’я! Але переїдати все ж не варто. Активними є голосові зв’язки. Співайте, навіть якщо вам «ведмідь на вухо наступив». Чим голосніше, тим краще. Сусіди плакатимуть від щастя.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1896, 1909 і в 1970 роках – 22, а найтеплішим у 1973 -  +7,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-