Військова прокуратура вручила підозру ватажку

Військова прокуратура вручила підозру ватажку "казаков" Козіцину

Укрінформ
Головна військова прокуратура вручила підозру ватажку незаконного збройного формування «Всевелике військо Донське» Миколі Козіцину.

Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці у Facebook

«27 грудня 2016 року повідомлення про підозру за допомогою міжнародної кур'єрської служби доставлено на територію Російської Федерації за місцем проживання Козіцина М.І. та вручено йому особисто», - зазначив він.

За інформацією головного військового прокурора, зібраними доказами встановлено, що Козіцин у квітні 2014 року на території РФ утворив незаконне збройне формування «Всевелике військо Донське» з числа громадян РФ та інших осіб, на чолі якого незаконно вторгся на територію України, де до листопада 2014 року у складі терористичної організації «ЛНР» організовував та брав безпосередню участь у нападах на учасників антитерористичної операції.

Крім того, Козіцин організовував вчинення підлеглими йому терористами розбійних нападів на волонтерів, журналістів, священнослужителів та інших цивільних осіб, незаконне позбавлення волі та утримання в нелюдських умовах, побиття, знущання, мордування та інше жорстоке поводження з полоненими, у тому числі з вагітними жінками, зазначив Матіос.

Він уточнив, що загалом Козіцин підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (організація незаконного позбавлення волі, вчиненого щодо більше двох осіб, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалось заподіянням фізичних страждань, із застосуванням зброї), ч. 1 ст. 438 (віддання наказів про вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням), ч. 2 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння чужим майном, вчинений за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 357 (незаконне заволодіння паспортом та іншими важливими особистими документами, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. За вчинення цих злочинів передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

"Підозрюваного оголошено в державний розшук. Готуються клопотання до слідчого судді про надання дозволу на затримання підозрюваного та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування", - повідомив головний військовий прокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-