30 грудня: народний календар і астровісник

30 грудня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні пророка Даниїла – слухайте розумні поради, милуйтеся ялинкою, не вірте снам і політикам 

Ми за день до нового року. Сьогодні пророка Даниїла і святих трьох отроків: Ананії, Азарії та Мисаїла. Всі четверо жили дуже давно – за 600 років до Різдва Христового в Єрусалимі, який на той час завоювали вавилонці. Цар Навуходоносор спочатку досить лояльно поставився до юнаків, наблизив до себе, зробив вельможами, але потім вони впали в немилість і він наказав кинути їх до палаючої печі. Сьогодні б Навуходоносор стовідсотково опинився б на лаві Гаазького трибуналу, але тоді цар залишився абсолютно безкарним. Натомість отроки зробилися в печі невидимими, а потім і взагалі, вийшли з неї неушкодженими. Цар розчулився і, навіть, заплакав. І знову наблизив до себе. Але це вже інша історія. Пророк Даниїл передбачав майбутнє та блискуче трактував сни. Згодом, вже за іншого царя, він розшифрував вогняний напис, що з’явився на стіні палацу під час бучного банкету і віщував падіння Вавилонського царства. Головна прикмета цього дня така: якщо у вас задзвенить у вусі – бути відлизі. Але якщо дзвенітиме довго, то зверніться до лікаря. Не хвилюйтеся, коли не зможете потрапити найближчим часом, але й не затягуйте: очільниця МОЗ пані Супрун дає вам на пошук ескулапа рівно півроку. 

Іменини сьогодні святкують Данило, Ананій, Азарій, Денис, Микита.

Сьогодні другий місячний день. Почніть ранок з зарядки і впродовж дня намагайтеся провести в помірних фізичних навантаженнях. Конкретизуйте власні бажання та зіставте з можливостями. Буде не надто приємно, коли виявиться, що новий рік ви зустрічатимете у глибокому мінусі. Цього дня діє закон: «Чим більше ти віддаєш, тим більше отримуєш»,  а ще це час гарних і слушних порад, але лише в тому випадку, якщо ви чуєте їх з вуст фахівця, людини надійної й перевіреної. Особливо ж не вірте всіляким політично-телевізійним шарлатанам, які наприкінці року (так само як і перед виборами)  стають подібними до павіанів у шлюбний період (у нас ще ж не поширилася політкоректність на вищих приматів?). Ліпше милуйтеся красунею-ялинкою, слухайте гарну музику та налаштовуйтеся на вже дуже близькі свята.  

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1895 році - 26,3, а найтеплішим у 1987 -  +7,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-