Лутковська просить етапувати Клиха ближче до кордону з Україною

Лутковська просить етапувати Клиха ближче до кордону з Україною

Політв’язні
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової з проханням посприяти переведенню українця Станіслава Клиха до установи, яка розташована якомога ближче до кордону з Україною.

Про це Укрінформу повідомили у середу в прес-службі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

"Валерія Лутковська звернулася до своєї російської колеги (Тетяни Москалькової - ред.) в інтересах Станіслава Клиха. Як відомо, йому винесено вирок і наразі він очікує етапування до установи виконання покарань. Валерія Лутковська просила розглянути можливість направлення Станіслава Клиха до установи, яка розташована якомога ближче до кордону з Україною, щоб родичі могли відвідувати його", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня Верховний суд Росії визнав законним вирок громадянам України Миколі Карпюку і Станіславу Клиху, яких засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994-го - на початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі озброєних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. Політв'язні через консулів передали документи для підготовки позову до Європейського суду з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-