29 грудня: народний календар і астровісник

29 грудня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні пророка Агея; занурюємося далі в зиму, підбиваємо підсумки, вибачаємо кривдників і з помірним оптимізмом дивимося в найближче майбутнє

Сьогодні пророка Агея – одного  останніх пророків Старого Заповіту, мученика Марина (не плутати з Мариною!) і Томи. «Прийшов Тома – сиди вдома», – казали в давнину. Або: «Добре говорив святий Тома – сиди в грудні вдома». Ну звісно, сьогодні ще не посидиш, а от у суботу, неділю та ще й у понеділок – на здоров’я! У народі Томи не відмічали, але, як видно по приказках і прислів’ях, радили сидіти вдома. Різдв’яні морози, так само як і йорданські, були найсильнішими (цікаво: що б робив тоді пан Насалик?). Нерідко траплялися випадки, коли люди, вирушаючи в цей час у дорогу, наражалися на велику небезпеку. Сніги тоді були глибокі, морози – тріскучі, а кінь – не «Хюндай». Та й «Хюндай», буває, стане серед степу, наче вкопаний. Ні туди, ні сюди. Добре, що хоч вовків не боїться. Українці цього дня підмічали: якщо вночі буде іній – удень сніг  не йтиме. Коли ж горобці ховаються в затишок (під дах) або залазять у купи хмизу – на сильний мороз і заметіль.

Не забудьте привітати з іменинами Аркадія, Феофанію, Софію та Миколу.

Сьогодні тридцятий і перший місячний день (таке доволі рідко трапляється). З 8:53 – місяць-молодик. Місяць у Козерозі, четвер – день Юпітера. Обов’язково почніть цей день з любові, чистих і легких думок. Нехай ніщо не затьмарює ваше чоло! Нехай розум буде гострий як сонячний промінь, дії та вчинки – виважені й точні, подібні до рухів вправного хірурга. Завершуйте почате, підбивайте підсумки, поривайте всі старі обтяжливі стосунки. Сконцентруйтеся на обдумуванні важливих задач, які маєте намір вирішити в подальшому. Помізкуйте, прикиньте план. Готуйте легку їжу, вживайте побільше фруктів і овочів. Утримайтеся від міцних кави і чаю. Не варто цього дня вступати в шлюб – він може виявитися коротким і енергетично слабким. Добре провести цей день з коханою людиною, своєю «другою половинкою» в тихій домашній атмосфері. Жодних галасливих компаній – «ваш дім – ваша фортеця», хоче того хто, чи ні.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1930 році - 26,5, а найтеплішим у 1974 -  +7,8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-