Керівництво Електроважмашу звинувачується в розкраданні 37 млн грн - САП

Керівництво Електроважмашу звинувачується в розкраданні 37 млн грн - САП

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про закінчення досудового розслідування щодо посадовців харківського державного підприємства «Електроважмаш», підозрюваних у зловживанні службовим становищем.

Про це він написав на своїй сторінці Facebook.

«Упродовж 2015 року посадовцями підприємства здійснено реалізацію продукції з використанням підконтрольних господарюючих суб’єктів у спосіб, що дозволив мінімізувати доходи державного підприємства та одержати неправомірну вигоду в сумі понад 37 мільйонів гривень. За результатами розслідування до кримінальної відповідальності за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України притягнуто колишнього заступника директора заводу зі стратегії та маркетингу, який був одним із основних фігурантів злочинної змови. Ще одного співучасника злочинної схеми оголошено в розшук», - написав Холодницький.

До відповідальності притягнуто колишнього заступника директора заводу зі стратегії та маркетингу. Ще одного фігуранта справи оголосили в розшук.

Матеріали кримінального провадження передані до суду.

Нагадаємо: 10 листопада затриманого Національним антикорупційним бюро колишнього співробітника державного підприємства «Електроважмаш» Романа Довгого суд у Києві звільнив під заставу близько 2,4 мільйона гривень. Крім того, його зобов'язали тимчасово здати свої закордонні паспорти, що було зроблено прямо в залі суду.

Довгого затримали 8 листопада. У бюро повідомили про викриття схеми, за якою посадові особи «Електроважмашу» за попередньою змовою з керівниками двох підставних компаній в період з 2014 до 2015 року продали електродвигун постійного струму фактично за собівартістю (1,39 мільйона гривень) з подальшим перепродажем його за ринковою ціною в Казахстан - за більш 3 мільйонів доларів США. За даними НАБУ, в результаті цих дій державне підприємство понесло збитки на суму 37,2 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-