27 грудня: народний календар і астровісник

27 грудня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Филимона, за яким визначали якою буде погода в лютому; укладайте угоди, підписуйте папери, покладіть на обидві лопатки суперника

Православні християни вшановують сьогодні пам’ять мучеників Филимона, Аполлонія, Аріана і Феотіха. Усі вони мешкали в Єгипті і загинули за віру на межі 2-3 століть. Як не крути, але наші пращури ці довгі зимові ночі й короткі дні пов’язували з нечистою силою. Голлівудських блокбастерів з попкорном ще не було, телевізора теж, Джобс теж не народився, тому «вмикали» уяву. А вона у таких випадках, майже така сама, як у дітей у піонерських таборах за часів СРСР у «тиху годину»: все навколо чорної руки та домовини на колесиках крутиться. Цього дня вважали, що на горищі домовик товчеться, а чорти у вікна заглядають. Заборонялося ходити до лісу: місцева нечисть лише й чекала, аби яку православну душу зі світу звести. Утім, справжньому козаку боятися було нічого – боятися мали його. Варто лишень перехреститися та кучму на очі насунути.

Іменини цього дня святкують Іларіон і Микола.

Сьогодні 28 місячний день. Місяць у Стрільці, планета дня – Марс, символ – лотос. Дуже гармонійний, спокійний, але й активний день. Час укладати серйозні угоди і подавати заяви (тільки не на розлучення). Ви – наче зірка у всесвіті. Навколо вас – краса й активна життєстверджувальна енергія. Жодних «чорних дір» з їхньою хижою гравітацією. Звісно, вони є, але не варто акцентувати на цьому увагу. Відвертайтеся від зла. Не дивіться на нього, ігноруйте його, адже воно живиться нашою увагою. Чим пильніше вдивляєшся в темноту, тим жахливіші чудовиська звідти виринають. Цього дня добре займатися бойовими мистецтвами, динамічною медитацією. Активними є очі і мозок. Добре запалити свічку й сконцентрувавши увагу, подивитися декілька хвилин на її вогник. Це добре і для очей і для мозку. Колір дня – червоний.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1996 році - 21,3, а найтеплішим у 1974  -  +7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-