Нацрада позапланово перевірить СТБ

Нацрада позапланово перевірить СТБ

Укрінформ
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати моніторингів ефіру мовлення "Міжнародного медіа центру – СТБ" і призначила позапланову перевірку.

Про це повідомляє сайт Нацради

"Це вже друга позапланова перевірка телеканалу СТБ, що призначена у 2016 році у зв’язку з ознаками порушення норм законодавства, які стосуються захисту дітей у медіа. Результатом першої стало застосування до мовника санкції "оголошення попередження" (рішення №1733  від 28 липня 2016 року)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Нацраді, у рамках здійснення контролю за виконанням мовником цього рішення, яким, зокрема, передбачено неприпустимість порушень чинного законодавства надалі, були проведені моніторинги в періоди із 5 по 9 жовтня та із 7 по 13 листопада 2016 року.

"В ефірі СТБ було зафіксовано інформацію, що може зашкодити неповнолітній аудиторії та має ознаки порушення вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме абзацу восьмого частини другої статті 6, частини п’ятої статті 28, частини другої статті 62. Цими нормами передбачено, що телерадіоорганізаціям забороняється розповсюджувати, а також анонсувати програми і передачі, які можуть зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва, крім як протягом ефірного часу в добовому відрізку з 23.00 до 6.00 та на каналах з обмеженим доступом", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, додали у Нацраді, до регуляторного органу звернулася Міжнародна громадська організація "Асоціація журналістів, видавців і мовників християн "Новомедіа" зі скаргою на контент окремих програм цього мовника.

"Після проведення перевірки регуляторний орган розгляне її результати на засіданні й ухвалить відповідне рішення", - зазначили у Нацраді з питань телебачення і радіомовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-