Російські письменники знову просять у Путіна помилувати Сенцова

Російські письменники знову просять у Путіна помилувати Сенцова

Укрінформ
Більш як 60 членів Всесвітньої організації письменників (Російський ПЕН-центр) підписалися під листом президентові Росії Володимиру Путіну з проханням помилувати українського режисера Олега Сенцова, засудженого нібито за організацію терактів у Криму.

Про це із посиланням на Російський ПЕН-центр повідомляють РІА Новости

"Ми просимо Вас, пане президенте, застосувати до Олега Сенцова норму закону, яка дозволяє очільнику держави приймати рішення про помилування засуджених без визнання вини з їх боку, просимо використати усі наявні ресурси і механізми для якнайшвидшого звільнення нашого колеги Олега Сенцова", - йдеться на сторінці Російського ПЕН-центру у Фейсбуці.

Лист підписав 61 член організації, серед яких - Олександр Архангельський, Вероніка Доліна, Денис Драгунський, Тимур Кібіров, Майя Кучерська, Олександр Кушнер та інші письменники, поети і журналісти.

Звернення до президента з проханням помилувати Сенцова також направили російські письменники - учасники Конгресу інтелігенції.

Як повідомлялося, український кінорежисер з Сімферополя Олег Сенцов був засуджений в РФ до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за обвинуваченням у причетності до тероризму. «Меморіал» визнав його політичним в'язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-