Суспільне ТБ: у комітеті Ради сподіваються на фінансову підтримку уряду

Суспільне ТБ: у комітеті Ради сподіваються на фінансову підтримку уряду

Укрінформ
У Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики сподіваються, що створення суспільного телебачення буде профінансовано в повному обсязі, незважаючи на те, що в Держбюджеті-2017 закладено недостатньо коштів для цього.

Про це в коментарі Укрінформу розповіла перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова.

«Я ставила це питання під час бюджетної ночі Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, і він мені повідомив таке. Ось є 450 млн грн на фінансування пісенного конкурсу «Євробачення». Він обіцяє, що Євробачення буде профінансовано майже повністю за рахунок київського бюджету. Відповідно, ці 450 млн грн будуть не пізніше початку ІІ кварталу 2017 року розподілені на потреби суспільного телебачення», - сказала вона.

Червакова підкреслила, що в проекті Держбюджету під час його першого читання на потреби суспільного телебачення і проведення Євробачення було закладено 800 млн грн. «Коли вже 1 мільярд 300 на суспільне і Євробачення разом, то ми можемо говорити, що нас почули», - додала депутат, пояснивши, що в Держбюджеті-2017 для суспільного телебачення виділено 970 млн грн.

Вона зазначила, що наразі всі організаційні питання, які стосуються створення Національної суспільної телерадіокомпанії України, вирішуються згідно з планом. На початок 2017 року заплановано конкурс на керівника НСТУ.

Напередодні Прем'єр Володимир Гройсман дав протокольне доручення підготувати проект статуту НСТУ до ухвалення на засіданні Кабінету міністрів, яке заплановане на понеділок, 26 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-