26 грудня: народний календар і астровісник

26 грудня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Євстратія, день «Відьомських посиденьок»; не перепрацьовуйте, натомість відчуйте себе голубом миру 

На другий день Різдва в багатьох країнах світу, зокрема в Британії, святкують День подарунків і день святого Стефана – архідиякона і  першого християнського мученика. Він був одним із апостолів, обраних апостолом Петром для допомоги нужденним і для проповіді християнства. Але за своє подвижництво був схоплений юдеями і забитий камінням. Одним із мучителів Стефана був Савл – майбутній апостол Павло, світоч і стовп християнства. Помираючи страшною мученицькою смертю, Стефан, подібно до самого Христа, просив, аби Господь був милостивий до карателів, показуючи тим самим цілковите упокорення і справжню християнську любов. Мученику Стефану моляться задля припинення ворожнечі, чвар і розбрату. А православні християни цього дня вшановували пам’ять мученика Євстратія. В дохристиянські часи цей день називали «Відьомськими посиденьками» і вважали, що відьми збираються на вселенську нараду і радяться, як звести зі світу білого сонце, аби він, тобто світ, перестав бути білим. Упаси Боже, цього дня сквернословити! Відьма може впасти з неба просто на голову. Також наші пращурі цього дня подалі ховали віника – спритні жінки, любительки окультизму, могли його запросто вкрасти, адже мітла – їхній головний транспортний засіб. Подейкують, що люксові «мерседеси», «лексуси» та «ВМW», власницями яких є гордовиті пані з Печерських пагорбів, перетворюються сьогодні опівночі на віники і мітли різних модифікацій.

Не забудьте привітати з іменинами Аркадія, Арсенія, Євгенію і Анастасію.     

Сьогодні триватиме 27-ий місячний день. Місяць у Стрільці, символ дня – Тризуб. День багатьох заборон. Не рекомендується довго спати. Не розглядайте себе в дзеркалі (ну, не так щоб вже зовсім не дивитися!), не здавайте кров, не переїдайте, не вживайте алкоголь – цього дня дуже вразлива печінка. Не забувайте, що понеділок – день Місяця, а він символізує жіноче начало. Жінкам саме час гармонізувати жіночі енергії. Зустріньтеся з подругами (ні, ні, це не «відьомські посиденьки»!), посмійтеся, відчуйте себе дівчиськами! Важкий день для нових справ, натомість, чудовий для містичних одкровень та інтуїтивних прозрінь. Можливо, сьогодні ви почуєте гарні новини від друзів і знайомих. Можливо, несподівано побачите істинне лице ситуацій і людей. А ще сьогодні надзвичайно сприятливий час для примирення і залагодження конфліктів. Оливкова гілочка вже чекає на голуба.

 Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1948 році - 19,7, а найтеплішим у 1980  -  +6,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-