Листи для в'язнів Кремля: В Університеті Грінченка підтримали Новорічний марафон

Листи для в'язнів Кремля: В Університеті Грінченка підтримали Новорічний марафон

Фото
Укрінформ
Студенти та викладачі Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка підтримали Новорічний марафон листів для українських в'язнів у Росії та Криму.

Як повідомили Укрінформу в університеті, у четвер, 22 грудня, студенти-журналісти разом з викладачами підготували та підписали листівки на підтримку українців, яких незаконно утримує влада Російської Федерації.

У списку ув’язнених - близько 40 осіб з усієї України. Тому не дивно, що майбутні журналісти знаходили серед них своїх земляків. Так, студентка 2 курсу Інституту журналістики Єлизавета у листі звернулася до свого земляка Євгена Панова, який так само, як і вона, родом з міста Енергодар Запорізької області. Нагадаємо, Панова у серпні 2016 року затримали в Криму та звинуватили у нібито диверсії проти РФ, зараз його утримують у Лефортовському СІЗО в Москві. У листі студентка висловила Євгену слова підтримки і нагадала, що про своїх земляків не забувають і чекають на їхнє повернення додому.

Багато листівок було адресовано кореспонденту агенції "Укрінформ" Роману Сущенку, якого російське ФСБ неправомірно затримало 30 вересня 2016 року і безпідставно звинуватило у "шпигунстві".

Як повідомлялося, Новорічний марафон листів для українських політв'язнів було започатковано громадською ініціативою Євромайдан SOS, Укрінформом та партнерами в рамках кампанії LetMyPeopleGo.

Підтримати цей марафон можна, самостійно написавши та відправивши листа комусь із ув'язнених. Надсилати фотографії листів можна за адресою lmpg.ukraine@gmail.com. Навіть якщо адміністрації в'язниць їх не пропустять, родичі ув'язнених зможуть показати їм ці фотографії та розповісти, що про них пам'ятають і чекають.

Інструкції щодо підписання листівок політв'язням:

1) Листи мають бути написані російською мовою;

2) Текст повинен бути політично нейтральним;

3) На конверті важливо вказувати рік народження і повне ПІБ в'язня;

4) Крім того, якщо ви хочете, аби адресат вам відповів, додайте до листа чистий аркуш паперу і конверт. Навіть якщо ви не чекаєте на відповідь, все одно папір і конверти стануть їм у пригоді - у в'язниці навіть вони в дефіциті.

Відправити листи у рамках цієї акції до українських політв'язнів, у тому числі й незаконно ув'язненому в Москві журналісту Укрінформу Романові Сущенку, можна буде до 13 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-