Президента знову закликають ветувати закон про пенсійні зміни

Президента знову закликають ветувати закон про пенсійні зміни

Укрінформ
Представники Всеукраїнської громадської організації "Громада і закон" в черговий раз закликали Президента України накласти вето на ухвалений Верховною Радою законопроект № 5130, який, на їхню думку, заважає справедливому перерахунку пенсій для ветеранів силових структур, а також чорнобильців та інших верств населення.

Із відповідним закликом виступив на прес-конференції в Укрінформі голова ВГО "Громада і Закон" Михайло Ільницький.

"І коли ми вийшли за межі міністерства чи іншого закладу, управління, ми стаємо непотрібні, нас не чують... Сьогодні та в інші дні ми стикнулися із ситуацію, коли ми бачимо, що повстав, скажімо так, офіцерський, сержантський склад органів, ветеранів та інвалідів, пенсіонерів. І каже: шановні, прислухайтесь, дайте нам можливість здобути і зробити те, що ми все життя робили для захисту наших інтересів і наших прав. Ви коли приймали нас на службу в органи внутрішніх справ, то обіцяли перше, друге і третє. Ми знаємо, що закон не має зворотної сили і усі наші конституційні права не можуть погіршуватися", - заявив Ільницький.

Він повідомив, що під час сьогоднішньої мирної акції протесту під стінами Верховної Ради було озвучено заклик до Президента накласти вето на закон № 5130. Крім того, ветерани силових структур, зокрема, наполягають, щоб Держбюджет 2017 року орієнтувався на пенсіонерів.

Як повідомляло агентство, ветерани силових структур вже провели не одну акцію з вимогою справедливого перерахунку пенсій для колишніх співробітників Міністерства внутрішніх справ, СБУ, Міноборони, пенітенціарної служби, Мін'юсту, "афганців", чорнобильців та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-