20 грудня: народний календар і астровісник

20 грудня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Амвросія та свято Мітри. Дійте, творіть, але не брешіть.

Цього дня українці вшановували пам’ять святого Амвросія. Після миколаївських малих святок «Варки, Савки, Миколая» - відносно тихий день. Лише дівчата у давнину організовували цікавий обряд «Трусити груші», вся суть якого зводилася до того, щоб «трусити не груші, а парубочі душі». Одна з юнок залазила на вербу й добряче струшувала дерево. Подруги збирали сухі палочки, ділили їх та клали під подушку. Котрій із них уночі присниться хлопець, за того, вважалося, й вийде заміж. 

Іменини сьогодні святкують Амвросій, Микола, Іван, Павло Григорій, Гнат та Сидір.

В зороастризмі цього дня вшановували Мітру – покровителя справедливості, всевидяче око Аші – істини. Мітра пов’язаний із сонцем, суворо дотримується закону, його неможливо підкупити, він безжально карає тих, хто каже і творить неправду. В Україні подібні обов’язки має намір виконувати НАБУ. Щоправда, українські чиновники знають чим з ним боротися – заздалегідь запаслися мощами святого Миколая. 

Сьогодні 21 місячний день. Вівторок – день Марсу. Підвалини дня – справедливість, рух уперед, ділова та інтелектуальна активність, рішучість. Ви маєте відчувати себе і вправним міцноруким лучником, і стрілою, що впевнено летить і потрапляє в ціль. Геть сентименти, незібраність, легкодухість і мрійливість! Ви – згусток енергії, потужний потік. Запорукою такої активності буде чудовий результат. Нехай він і з’явиться дещо згодом. Цього дня можна переходити на іншу роботу, розпочинати мандрівку. Справу, яку ви давно планували, але не наважувалися зробити, можна сміливо розпочати сьогодні. Також не варто перебувати на самоті. Свою енергію потрібно реалізовувати в колективі. Колір дня – червоний. Утім, варто пам’ятати: направляйте енергію виключно на творення. В іншому разі вона ставатиме агресивністю. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1994 році -20,8, а найтеплішим - + 8,9 у 1982. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-