Президент із дружиною відвідали дитбудинок сімейного типу на Київщині

Президент із дружиною відвідали дитбудинок сімейного типу на Київщині

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко і його дружина Марина у День Святого Миколая відвідали дитячий будинок сімейного типу родини Афанасенків у селі Гусачівка Обухівського району Київської області.

Як повідомляє прес-служба глави держави, президентське подружжя привітало сім'ю зі святом, побажало щастя і злагоди.

Діти розповідали президентському подружжю вірші, заспівали пісень. Сергій і Алла Афанасенки розповіли, що їхні діти дуже люблять Батьківщину, щодня у молитві просять для України миру та процвітання.

Глава родини брав участь в АТО - влітку 2015 року пішов добровольцем до батальйону «Карпатська Січ», був у Пісках. А раніше чоловік був учасником протестів на майдані Незалежності під час Революції Гідності.

За словами Президента, саме тоді, а не у 1991-му, народжувалася Україна. Він додав, що відстояти свою позицію на Майдані українцям, а потім і державі захиститися від ворога вдалося саме завдяки єдності та підтримці народу.

«Україна і українці є найпотужніша нація, і можна це зробити лише тоді, коли ти маєш підтримку людей. Я настільки вам вдячний, що у ці найважчі часи ви встали і вашим духом захистили державу. Я від щирого серця дякую вам за цю позицію. Ми зробимо так, щоб вони (наші діти. - Ред.) пишалися своєю країною», - сказав Порошенко.

А його дружина додала: «Ми розуміємо, заради чого ми це робимо. Бо це наше майбутнє, наші діти, і маємо створити умови, щоб вони жили у мирі».

У відповідь Сергій Афанасенко зазначив, що він радий з того, «що завдяки Революції Гідності в нас змінилася країна, що в нас є Президент, який приїжджає до простих людей».

Президентське подружжя подякувало сім’ї Афанасенків за запрошення і гостинність. «У вас фантастична атмосфера. Дякую, що ви такі щирі і такі патріотичні», - сказав Президент і подарував родині пам'ятні подарунки.

Сергій та Алла Афанасенки виховують п'ятьох власних дітей та двох удочерених дівчаток. Найменший член родини Любомир народився наприкінці листопада цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-