Порошенко подякував

Порошенко подякував "кіборгу" Колодію за мужність

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко зустрівся зі звільненим з полону бойовиків "кіборгом ", десантником 80 аеромобільної бригади Тарасом Колодієм і його мамою Галиною Мирославівною та подякував військовому за незламний характер

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми тобі дякуємо за мужність, твердість, українськість та патріотизм. Тарасе, ласкаво просимо додому", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що дуже багато людей чекали і працювали над звільненням Тараса Колодія, і нині представники влади, волонтери, представники церков продовжують робити все можливе задля визволення інших полонених.

Колодій подякував за звільнення та розповів про перебування в полоні. "Хочу подякувати всім владикам, які допомогли звільнити з полону, співробітникам СБУ, вам, пане Президенте, мамі та всім волонтерам, хто брав у цьому участь", - зазначив він. Мати Тараса Колодія також подякувала всім, хто долучився до звільнення.

Президент подякував мамі звільненого героя за такого сина – справжнього воїна, який боронить Україну від ворогів. "Знаю, що у вас і другий син пліч-о-пліч захищає державу. Ваша родина як символ того, на що йде Україна і українській народ, щоб мати справжню незалежність, волю та свободу", - зазначив він.

Глава держави також повідомив, що доручив забезпечити необхідне медичне обстеження звільненого "кіборга" у лікарні Державного управління справами. "Цікавить твоя думка, що ти збираєшся робити в майбутньому. Говорив з міністром оборони і начальником Генерального штабу - тебе дуже чекають, ти дійсно людина, яка стала легендою", - додав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Колодія мобілізували в серпні 2014 року. Спочатку десантник 80 аеромобільної бригади служив у Костянтинівці, потім захищав Донецький аеропорт. Там рік тому потрапив у руки бойовиків так званої "ДНР". Колодій - останній із "кіборгів", які були в полоні у бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-