Пластуни передали Порошенку Віфлеємський Вогонь Миру

Пластуни передали Порошенку Віфлеємський Вогонь Миру

Фото, відео
Укрінформ
Напередодні Різдвяних Свят пластуни передали Президентові України Петру Порошенку Віфлеємський Вогонь Миру. 

Вже другий рік поспіль українські скаути - пластуни передають Главі держави вогонь зі Святої землі як знак миру та благополуччя для усіх українців, повідомляє прес-служба Президента. .

"Ми дуже раді мати змогу передати цей вогонь сьогодні Вам, у ваш дім, бо Віфлеємський Вогонь Миру є запорукою об'єднання цілої української громади. І усі українці, які запалюють свічку за святковим столом будуть об'єднанні спільною мрією про краще майбутнє нашої держави", - сказала голова організації Ольга Герус.

За її словами, пластуни створюють середовище, в якому виховують добрих громадян своєї держави. Нині багато пластунів охороняють кордони нашої держави.

"СКОБ, друзі", - так Петро Порошенко привітав пластунів та поділився своїми враженнями щодо цієї давньої традиції - передавати Віфлеємський Вогонь Миру в оселі українців напередодні Різдва ("СКОБ" - пластове вітання, нагадує прикмети, якими повинен володіти пластун. Розшифровується як "сильно, красно, обережно, бистро" - ред.).

Президент зазначив, що пластовий рух - це є не лише наш український рух, але і об'єднання закордонних українців та діаспори, яка зараз відіграє надзвичайну важливу роль у створенні дуже потужної світової солідарності.

Глава держави нагадав, що вчора Рада ЄС ухвалила важливе рішення про продовження санкцій проти РФ, країни-агресора. "Говорили, що Європа не з нами, що Європа не об'єднана, що Європа не підтримує Україну. Все з точністю до навпаки. І це не було би можливим, якби не українська солідарність по всьому світу", - зазначив Петро Порошенко.

Президент також наголосив на важливості традиції передачі Віфлеємського Вогню Миру: "Цим ми показуємо усім українцям наскільки важливо займатись скаутським рухом, наскільки він важливий для нас".

Порошенко особливо відзначив роль пластунів, які першими стали на захист держави і роль пластунів-волонтерів у захисті нашої країни від агресора: "Величезна кількість пластунів записалися до армії, добровольчих батальйонів для того, щоб особисто захищати Батьківщину".

Він також відзначив роль Пласту у вихованні молодих патріотів і наголосив, що ці традиції мають бути розповсюдженні по всій Україні - скрізь, де живуть українці.

Глава держави відзначив значну роль пластунів в суспільному та політичному житті країни, згадавши таких пластунів, як голова Transpаrеncy International в Україні Ярослав Юрчишин - "організації, яка допомагає змінювати Україну і бореться з корупцією", Уляну Супрун, яка рішуче реформує галузь охорони здоров'я.

Порошенко подякував пластунам і пообіцяв, що лампадка з Віфлеємським Вогнем Миру, яку вони подарували, буде стояти у його робочому кабінеті.

Віфлеємський Вогонь миру започаткувала в 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. Цю благородну справу одразу ж взяли в свої руки скаути.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Віфлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Віфлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Пластуни першими з українських скаутів долучились до передачі вогню 20 років тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-