Аваков у Нідерландах підписав угоду з Європолом

Аваков у Нідерландах підписав угоду з Європолом

Фото
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ході робочого візиту в Нідерланди підписав Угоду про стратегічне та оперативне співробітництво з Європолом.

Про це інформує прес-служба МВС.

"Укладання Угоди дасть можливість українським правоохоронцям брати участь у спільних поліцейських заходах разом з європейськими колегами, здійснювати обмін і аналіз оперативної інформації та встановлювати місцезнаходження злочинців, що перебувають у розшуку. Крім того, це дозволить створювати міжнародні спільні слідчі групи", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що українська сторона готова надати доступ до своїх баз даних, які будуть цікаві Європолу для співробітництва. Це, насамперед, надасть можливість відпрацьовувати масштабні спільні операції по боротьбі з організованою злочинністю.

Національним контактним пунктом по взаємодії з Європолом з української сторони визначено Нацполіцію. Для оперативного обміну інформацією там невдовзі буде встановлено необхідне обладнання та програмне забезпечення, яке нададуть європейські партнери. При цьому високотехнологічна лінія зв’язку буде максимально захищеною. Для цього західні партнери вже запросили групу українських експертів, які розпочнуть технічне злагодження сторін.

"Вже зараз можемо почати структурувати нашу роботу, особливо в напрямку кіберзлочинності і тероризму. Ваш досвід важливий і унікальний", – наголосив глава Європолу Роб Вейнрайт.

Він також подякував Авакову за успішне проведення спільної операції "Аваланш", ключову роль в якій зіграли українські правоохоронці.

На сьогодні угоди про співробітництво Європолом укладені з правоохоронними органами Австралії, Канади, Сполучених Штатів Америки, Ісландії, Норвегії, Монако, Швейцарії, Албанії, Македонії, Молдови та двома міжнародними організаціями: Євроюстом та Інтерполом.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-